mandag den 24. august 2009

Kvinder med slør


For tiden er debatten om kvinder med tørklæde i hæren, helt oppe at ringe. For noget tid siden, drejede det sig om kvindelige dommere med tørklæde - dette blev desværre grønstemplet.

Forestil dig Kurt Westergaard stå for en dommer med slør. Er dette en betryggende tanke? Vil en dommer med slør, eller blot en radikal muslim, kunne tænke objektivt, når vedkommende skal dømme end person der har krænket vedkommendes religion?

Kvinden der er blevet smidt ud af hæren, udtaler at hendes slør ikke skal ses som et religiøst symbol, men som et kulturelt symbol. Dette vil altså sige, at man gerne må bære kulturelle symboler i hæren, som dommer og hos politiet? Hvor går grænsen så?

Hvorfor skal man altid bøje sig for Islam og muslimer? Hvor ofte ser man muslimer bøje sig for vesten og gå på kompromis med deres normer og religion? Det ser man ganske enkelt aldrig - og hvorfor er det så lige at vesten skal det hver evig eneste gang, der er en sag som de religiøse (eller kulturelle?) symboler?

Det er skruen uden ende, og der vil for altid være disse sager, indtil Danmark er et muslimsk land - dette gælder hele vesten. Hvornår får det en stopper?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar