onsdag den 2. september 2009

Irakerne vil ikke hjem

I flere Irakiske provinsbyer er det nu sikkert at vende hjem, udtaler FN og indbyggerne selv. Dette er åbenbart ikke nok for de afviste irakere i Danmark. Man undres over om der mon er andre personlige interesser i opholdet i Danmark, end blot sikkerhed?

En af de afviste irakere sidder med sin mobiltelefon (en Nokia N95, der koster ca. 2000 kr.) og ringer hjem til familien i Irak, som til TV2's udsendte rapporter fortæller at det ikke er i mandens interesse at rejse hjem. Interessant ordvalg.

Hjembyen Najaf har ikke været udsat for terrorangreb i flere år og indbyggerne fortæller til TV2's udsendte rapporter, at det er helt sikkert at vende hjem. Den afviste iraker, der på daværende tidspunkt havde taget loven i egen hånd og besat Brorsons Kirken, afviser dog at det er sikkert, "for det ved han at det ikke er".

Det vides ikke om manden er en af de tvangshjemsendte, men man kan da håbe.

Se videoklippet her.

1 kommentar:

  1. Jeg undre mig over at Irakkerne vil bo i Danmark, når de ser os som nogle vantro hunde osv. Det bekræfter vel enlig blot, at det er for at nyde godt af vestens rigdom og lige så snart de har fået statsborgerskab, så tager de på ferie i hjemlandet....

    SvarSlet